субота, 25. април 2009.

SREBRNO VINO


SREBRO ZA VINARE “CRMNICE”

Srebrna plaketa 15. Sajma ekologije i 4. Sajma Vode, vodovoda i sanitarne tehnologije dodijeljena je vinari "Crmnica" iz Virpazara koji je održan u Budvi. Zlatna plaketa i nagrada Expo Trophy 2009. pripala je JP Nacionalni parkovi Crne Gore iz Podgorice.

среда, 22. април 2009.

DAN ZEMLJE

OBILJEŽEN DAN ZEMLJE

NVO „Proeko“ i Izviđački odred „24. novembar“ i ove su godine, u saradnji sa JP Morsko dobro i JP Komunalne djelatnosti obilježili akciju „Dan planete Zemlje“, koja se održava pod motom „Zelena generacija“.
Akcija je izvedena na plaži ispred hotela „Princess“, i na renoviranju
i uređenju igrališta pored plaže. Aktivisti NVO „Proeko“ i Izviđačkog odreda “24. novembar“ su pokupili otpad sa plaže i ofarbali metalni mobilijar na igralištu, a radnici JP Komunalne djelatnosti su uklonili polomljeni mobilijar, koji će nakon popravke vratiti na na svoje mjesto.

Koordinator projekta ispred JP Morsko dobro Milica Mašanović je prijatno iznenađena brojem i učinkom djece koja su se odazvala na ovu akciju. Učesnici današnje akcije su poručili: „Mi imamo jednu jedinu planetu, drugu nemamo i u nekoj doglednoj budućnosti nećemo je dobiti, iz tog razloga moramo da je pazimo, da je čuvamo i da je ostavimo u boljem stanju za našu djecu i sljedeće generacije, od onog stanja u kakvom smo je dobili od naših roditelja“.

PROGRAM ZA PRAZNIKE

PROGRAM ZA USKRŠNJE PRAZNIKE

Crkvena opština Bar je povodom Uskršnjih praznika organizovala prigodan program na guvnu kod Parohijskog doma. U programu su učestvovali folklorna i etno grupa „Sveti Jovan Vladimir”, dječji hor i barski guslar Ljubo Milić. Starješina hrama, protojerej Đorđe Knežević, zahvalio se prisutnima i poželio im srećne Uskršnje praznike. Koreograf KUD-a Sveti Jovan Vladimir Ljubica Davidović pripremila je bogat i raznovrstan program. Ona je istakla da je zadovoljna prikazanim, jer su učesnici prije toga imali program i u Virpazaru, te da je sve odrađeno profesionalno, obzirom da ovo društvo postoji samo četiri mjeseca.

TURISTICKA ORGANIZACIJA BARA


TOB U KRAGUJEVCU

Turistička organizacija Bar će u okviru promocije turističke ponude po gradovima Srbije nastupiti po prvi put na sajmu turizma u Kragujevcu od 23. do 25. aprila.

Na zajedničkom štandu sa TO Tivta promovisaće se kompletan reklamni materijal i pružati informacije medijima, predstavnicima turističkih organizacija i individualcima u vezi smještaja, turističkih atrakcija, izleta, manifestacija, krstarenja Skadarskim jezerom i morem, a informisaće se i o brojnim aktivnostima koje se preduzimaju na poboljšanju kvaliteta predstojeće turističke sezone.