четвртак, 12. фебруар 2009.

FAKULTET ZA TURIZAM BAR NA METUBESU


PRESS

Budva, 13. januar 2009.
U sklopu priprema za organizaciju 18. Međunarodne turističke berze i sajma turizma, opreme za hotelijerstvo i ugostiteljstvo – METUBES, koji će se od 12. do 14. februara održati na Jadranskom sajmu u Budvi, u hotelu „Blue Star“ je održana 2. sjednica Organizacionog odbora manifestacije. Sjednicom je predsjedavao Predrag Nenezić ministar turizma i zaštite životne sredine. Izvještaj o dosadašnjem toku organizacije METUBES-a Odboru je prezentovao Rajko Bujković, izvršni direktor Jadranskog sajma. Saopšteno je da je broj do sada prijavljenih izlagača i zakupljeni izložbeni prostor već sada dostigao prošlogodišnji, koji je bio rekordan. Ministar Nenezić je konstatovao vrlo dobru dosadašnju organizaciju i aktivnosti koje je Jadranski sajam sproveo u cilju uspješne realizacije manifestacije koja treba da predstavi turističku ponudu Crne Gore za narednu sezonu. Odbor je usvojio vrlo obiman i kvalitetan program 18. METUBES-a. Pored berze privatnog smještaja, festivala turističkih komunikacija, državnih takmičenja iz različitih oblasti ugostiteljstva, na Sajmu će se održati brojni okrugli stolovi, prezentacije i događanja čiji su nosioci Ministarstvo turizma, Nacionalna turistička organizacija, Crnogorsko turističko udružnje, Turistička organizacija grada Budve, GTZ, JP Morsko dobro, Fakulteti za turizam iz Bara, Miločera i Kotora, Direkcija za razvoj malih i srednjih preduzeća i ostala strukovna udruženja i izlagači. Regionalni značaj manifestacije potvrđen je kroz do sada potvrđeno učešće izlagača iz Srbije, Hrvatske, Slovenije, Italije, Grčke, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Albanije. Realna su očekivanja da se nastavi trend rasta Sajma turizma i opreme za hotelijerstvo i ugostiteljstvo ocjena je sa sjednice Organizacionog odbora čime će se brojnim gostima kvalitetno prezentovati turistički potencijali Crne Gore i regiona.
Sjednicu je zaključio ministar Nenezić, riječima da će se na Sajmu prezentovati sve ono što je pozitivno, atraktivno i što privlači goste.

Budva, 9. decembar 2008.
PREDRAG NENEZIĆ PREDSJEDNK ORGANIZACIONOG ODBORA
U okviru priprema za realizaciju 18. Međunarodne turističe berze i sajma turizma, opreme za hotelijerstvo i ugostiteljstvo – METUBES ( 12. do 14. februar 2009. godine ) održana je prva sjednica Organizacionog odbora manifestacije. Za predsjednika Organizacionog odbora, izabran je Predrag Nenezić, ministar turizma i zaštite životne sredine u Vladi Crne Gore.Na sjednici Organizacionog odbora, pokrenute su značajne teme vezane za aktivnosti koje će se dešavati u okviru 18. METUBES-a.U saradnji sa Crnogorskim turističkim udruženjem i lokalnim turističkim organizacijma Jadranski sajam će organizovati 3. Berzu privatnog smještaja, za koju već sada vlada veliko interesovanje turističkih agencija, s jedne, i vlasnika objekata sa druge strane. U okviru 18. METUBES-a, biće održan i 3. Festival turističkih komunikacijaU organizaciji Udruženja šefova kuhinja Crne Gore tradicionalno će biti održano Državno prvenstvo u ugostiteljstvu, a po prvi put na Metubesu, u organizaciji Udruženja barmena Crne Gore, biće održano takmičenje barmena „Međunarodni trofej Crne Gore 2009“ koje će ugostiti ekipe iz Crne Gore, Hrvatske, Slovenije, Makedonije, Mađarske, Danske.Nacionalna turistička organizacija Crne Gore će prezentovati rezultate anketiranja hotelskih gostiju iz 22 hotela u Crnoj Gori u protekloj sezoni, dok će njemačka agencija za tehničku saradnju - GTZ organizovati okrugli sto na temu „Energetska efikasnost u turizmu“. U saradnji sa NVO „Feštađuni“ Jadranski sajam će organizovati 1. Sajam karnevalskih gradova i grupa, kao poseban segment METUBES-aTakođe će biti održano niz okruglih stolova i prezentacija sa aktuelnim temama, a očekuje se dolazak brojnih učesnika iz zemlje i inostranstva.

FAKULTETI AKTIVNI NA 18. METUBES-u. MTS MONTENEGRO TOURISM SCHOOL


U okviru 18. METUBES-a, Fakultet za turizam Bar će u saradnji sa Horwath Consultingom iz Zagreba prezentovati analizu hotelskog poslovanja u 2008. godini. Studenti Fakulteta za turizam i hotelijerstvo iz Kotora će u u okviru programa manifestacije održati forum na izabranu temu.Fakultet za turizam i ugostiteljstvo iz Petrovca će organizovati prezentaciju nekoliko studentskih projekata koji su rađeni po internacionalizovanom nastavnom programu.

5 коментара:

Анониман је рекао...

Saki mogla si staviti nesto o plazama s obzirom da se radi o turizmu ili o hotelima u Br...? Pa ti vidi sama... SAMO JE PREPORUKA...LJUBIM TE...

Анониман је рекао...

Pa neme nas na svijet, nema nego je najjaci fakultet ovaj nas barski za turizam...pozzz
KIKA

Анониман је рекао...

FAKULTET ZA TURIZAM JE NAJBOLJI FAKULTET U CG...

Unknown је рекао...

nEGO STA NEGO FAKULTET ZA TURIZAM NA METUBESU...IMA I SA CIME DA SE PREDSTAVI...

Unknown је рекао...

Slažem se, možda je bolje promovirati turizam i more, plaže, mjesta za posjetiti.