понедељак, 13. април 2009.

KATOLICKI USKRS


ČESTITKE VRHA DRŽAVE

Čestitke nadbiskupu Gashiju i biskupu kotorskom Iliji Janjiću, te svještenstvu i svim vjernicima katoličke vjeroispovijesti, upućene su iz vrha crnogorske države, ali i iz političkih partija.

“Neka radost Uskrsa unese i osnaži vjeru u život i vječno potvrđivanje pobjede dobra nad zlom. Želim da ovaj svijetli dan za sve hrišćane učvrsti našu posvećenost istinskim ljudskim vrijednostima i afirmaciji mira, ljubavi i međusobnog poštovanja”, istakao je predsjednik Crne Gore Filip Vujanović. “Neka vam veliki radosni hrišćanski praznik, Uskrs, kojeg slavimo kao dan pobjede vjere i ljubavi, dan uskrsnuća Sina Božijeg u slavu dobra među ljudima, donese mir i spokoj u našoj zajedničkoj državi Crnoj Gori”, kaže se u čestitki predsjednika Filipa Vujanovića.

"Svojim neprolaznim značenjem, Uskrs je ugradio temeljne vrijednosti u naše društvo, ukazujući nam put ljubavi i međusobnog razumijevanja", kaže Predsjednik Vlade Milo Đukanović. Prema njegovim riječima, simbolika ovog velikog praznika ujedinjuje naše nade u opšte dobro, solidarnost i toleranciju. "Poruka Uskrsa obavezuje sve nas da vrijedno i odgovorno izgrađujemo harmonično, pravedno i slobodno društvo, dosljedno njegujući osnovne hrišćanske vrline", naveo je premijer. Izrazivši uvjerenje da će "pripadnici Rimokatoličke crkve u Crnoj Gori i dalje snažno doprinositi afirmaciji ideja međuetničkog i međureligijskog sklada", Đukanović je poželio da Uskršnji praznici donesu slogu, mir i napredak.

“Neka nas dan Hristovog vaskrsenja podsjeti na istinske ljudske vrijednosti, podari sreću i ljubav najbližima, a mir i dobro zdravlje svim ljudima”, naveo je Predsjednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić u čestitki. On je svještenstvu i građanima katoličke vjeroispovijesti poželio da nastupajuće Uskršnje blagdane provedu u miru, sreći i blagostanju. “Poštujmo jedni druge, čuvajmo vrijednosti suživota i tolerancije i činimo dobra djela za napredak zajedničke nam domovine Crne Gore”, kazao je Krivokapić.

Нема коментара: