понедељак, 18. мај 2009.

ANTIVARI MUZIKA U ALBANIJI


ANTIVARI MUSICA“ U ALBANIJI

Ženski hor „Antivari muzika“ tokom vikenda je boravio u Albaniji, gdje su održali koncert u Frančenskanskoj crkvi. Koncert je organizovalo Udruženje “Alba – Montenegro” čiji je predsjednik Burhan Čulić istakao da je to samo početak saradnje.
”Koncert je bio odličan. Nastavljamo saradnju konkretnim projektom”, kazao je Čulić.
Nakon boravka u Tirani i koncerta u Skadru koji je privukao pažnju i ostavio utisak na čelnike Muzičke akademije u susjednoj državi, hor iz Bara dobio je ponudu da predstavlja Crnu Goru na Evropskom Festivalu horova koji će se održati u Albaniji ove godine. Pod pokroviteljstvom Centra kulture iz Švajcarske, projekat „Zajedno za novi mentalitet sa narodima Balkana“ okupiće horove iz balkanskih zemalja.

Organizatori prvog Festivala je udruženje „Prenkjakova“ iz Albanije koje ima dugogodišnju saradnju sa Muzičkom akademijom sa Cetinja. Predsednik udruženja Filip Gurazju je prvi gradonačelnik Skadra u višepartijskom sistemu. “Planirano je da članovi horova 12 dana borave u Albaniji, da razmjene iskustva, održe koncerte. Festival će se svake godine održavati u drugoj državi. Albanija je dobila čast da bude prvi domaćin”, kazao je predsednik Udruženja „Prenkjakova“.

Hor „Antivari musica“ krajem maja imaće koncert i u Rimu.

Нема коментара: