понедељак, 18. мај 2009.

KUP BACACKE DISCIPLINE


PRVI KUP ZA BACAČKE DISCIPLINE

Kup Crne Gore u atletici za bacačke discipline održan je za vikend u Baru. To je prvi put da se organizuje državno takmičenje za takmičare u bacačkim disciplinama. Učestvovalo je 40 takmičara u svim kategorijama. Nadmetali su se atletičari “Arsenala”, “Lovćena”, “Budve”, “Draževine”, “Podgoričkog maratona”, “13. jula”, “Jedinstva”, “Zete” i “Nikšića”.

Dva crnogorska rekorda postavljena su juče na “Topolici”. Uspjeli su to Danijel Furtula i Sandra Bogavac - oboje u bacanju kladiva. Furtula je ostvario rezultat 43,96 metara, dok je rekordni hitac Sandrin bio 26,54 m. Oni su članovi “Tare” iz Mojkovca. U sveukupnom plasmanu najbolja je bila ekipa “Tare” iz Mojkovca. Drugoplasirani je cetinjski “Lovćen”, a treća “Draževina” iz Podgorice. Pobjednici po kategorijama su - Bacanje koplja, mlađe juniorke: Amela Feković (“Arsenal”), juniori: Ognjen Kasalica (“Tara”), seniori: Nikola Zindović (“Tara”); Bacanje kladiva - juniorke: Sandra Bogavac (“Tara”), juniori: Danijel Furtula (“Tara”), seniori: Nikola Ristić
(“Tara”); Bacanje kugle - juniori: Milan Joksović (“Lovćen”), mlađi juniori: Tomaš Đurović (“Dračevina”), mlađe juniorke: Milica Vukadinović (“Tara”), seniori: Danilo Ristić (“Tara”), seniorke: Maja Samardžić (“Nikšić”); Bacanje diska - seniori: Veljko Čegar (“Budva”), seniorke: Maja Samardžić (“Nikšić”).

1 коментар:

Sanja Tomašević је рекао...

U potpunosti se slazem, bice to zasigurno dobra organizacija samo je vazno odnekuda poceti...pozz