уторак, 5. мај 2009.

GODISNJICA TITOVE SMRTI


GODIŠNJICA TITOVE SMRTI

Više hiljada ljudi iz svih republika bivše Jugoslavije posjetilo je danas Kuću cvijeća, na 29. godišnjicu smrti Josipa Broza Tita. U posjeti Titovom grobu danas je bila i grupa Barana – zanimljivo, mahom mlađe i srednje dobi.


Godišnjicu Titove smrti obilježili su tradicionalnim čituljama u podgoričkim medijima Generalni konzulat SFRJ, čije je sjedište u Tivtu, i četvorica Nikšićana sa porukom "slava predsjedniku, komandantu i heroju". Oglasio se i Klub Jugonostalgičara iz Cetinja, sa ocjenom da je Tito bio njihov "ponos, idol i nezaborav".

On je bio ratni vođa, doživotni predsjednik i Vrhovni komandant Narodno oslobodilačke vojske SFRJ. Posjete Titovom grobu na godišnjicu njegove smrti postale su tradicionalne. Titovoj sahrani, u maju 1980. godine, prisustvovalo je 209 državnika iz 128 zemalja svijeta. Među njima je bio 31 predsjednik države, četiri kralja, šest prinčeva, 22 predsjednika vlada, kao i 11 predsjednika nacionalnih parlamenata.

3 коментара:

Unknown је рекао...

Titp je bio i ostao najbolji predsjednik do sada...KAD BI SVI BILI KAO ON, NE BI BILO BRIGE NI ZA KOGA...

Unknown је рекао...

Pa malo ko nije volio velikog Tita, pre neki dan gledala sam emisiju na atlasu gdje 98%gradjana kaze da je bilo bolje za njegovo vrijeme...

Nemanja је рекао...

Iha, svi ga se rado sjecamo.