уторак, 17. март 2009.

Nove knjige Vladislava Pavicevica

NOVE KNJIGE VLADISLAVA PAVIĆEVIĆA

Književnik Vladislav Pavićević objavio je knjigu aforizama i humoreski “Od humora do umora” i knjigu poezije za djecu “Stihokazi”. Predgovor za knjigu aforizama pisao je prof. Ljubomir Radulović.

“Humoreske književnika Pavićevića imaju značajnu poetsku vrijednost. Njegove originalne humorističke kratke priče dovode čitaoca u situaciju da se osjeća kao da je i sam neki od učesnika u njima. Pavićevićevi epigrami, aforizmi i humoreske dobijaju zavidnu poetsku vrijednost upravo zato što se veoma umješno, s mjerom i na pravom mjestu koristi crnogorskom izvornom leksikom i što njegovo stvaralaštvo oblikuje u specifičan i karakterističan književno-estetski promišljen i duhovit sadržaj”, zapisao je Radulović.

Knjiga poezije za djecu “Stihokazi” deseto je ostvarenje te vrste u obimnom opusu Vladislava Pavićevića koji sada broji 43 naslova.

“Radost je najljepše osjećanje ako je obostrana i da je jednako doživljavaju i pisac i njegovi čitaoci. Sa svoje strane mogu da kažem da sam zadovoljan i srećan što sam uspio da ove ‘Stihokaze’ iskažem kao moju želju da i Vama, dragi drugari, izazovu osmijeh i radost što se i dalje družimo. A druženje je, zapravo, pravi iskreni dokaz ljubavi i radosti”, zapisan je u pregovoru ove svoje knjige Vladislav Pavićević. Vladislav Pavićević je prevođen na njemački, slovenački i engleski jezik. Zastupljen je u brojnim antologijama za djecu i odrasle, kao i u mnogim izborima i prikazima. Živi i radi u Baru.

Нема коментара: