недеља, 26. април 2009.

BICE HOTELA NA MALJEVIKU...


Turistički kompleks vrijedan preko 300 miliona eura nići će u Maljeviku, objavile su ruske dnevne novine RBC, a prenijela agencija RIA novosti. Mjesto Maljevik, prostranstvo koje ima veliki potencijal za izgradnju turističkih sadražaja, nalazi se u blizini Sutomora.
”Ruska kompanije Alt Corporation planira da izgradi hotel ‘Stella del Mare’ i turistički kompleks na 247.000 kvadrata u Crnoj Gori” - navodi se u ruskom poslovnom dnevnom listu. Eksperti su procijenili da će se za projekat investirati preko 300 miliona eura, navodi dnevnik RBC.

Luksuzno odmaralište u Maljeviku zajedno će izgraditi “Alt Development” i “Sonuba Montenegro LLC”, navode novine. “Odmaralište će imati dva hotela sa po 150 soba, dvije privatne vile, odjeljke za šoping i zabavu” - prenosi RIA novosti.

Portparol za Alt Development potvrdio je novinama da ta kompanija planira da učestvuje u projektu “Stella del Mare”, ali je odbio da otkrije bilo kakve detalje. Maksim Sviridenko, koji vodi projekat, kazao je za ruski dnevnik da će radovi na pripremi terena početi u avgustu ili septembru 2009. godine.

RBC je intervjuisao nekoliko igrača na tržištu koji su kazali da ne znaju za odmaralište “Steiia del Mare” ili za one koji rade na projektu. List navodi da intervjuisani tvrde da “Sonuba Montenegro” i “Alt Corporation” predstavljaju interese velikih federalnih i moskovskih investitora. “Sonuba Montenegro” je svojevremeno zemljište u Maljeviku kupila za preko 30 miliona eura.

2 коментара:

Анониман је рекао...

Maljeviku je stvarno potreban ovakav kompleks jer sadasnji izgled mu i nije na zavidnom nivou.

Roćen Ivana је рекао...

Treba raditi na gradnji turističkih objekata,slažem se,treba poboljšati kvalitet,naročito ovkvog mjesta,jer ima potencijala.