четвртак, 9. април 2009.

GRUJ OD 2 METRA I 25CM

GRUJ OD 2 METRA I 25 SANTIMETARA!!!

U Podgradini u Opštini Posedarje u Dalmaciji djeca su juče oko 15 sati pronašla gruja dugog 2,25 metara i teškog 32 kilograma. Otac jednog od dječaka koji je pronašao ribu nasukanu na obalu u Podgradini u Novigradskom moru Ivan Nekić ispričao je kako su djeca u prvi mah pmislila kako se radi o velikoj lignji.

“Djeca su mi rekla da su pronašla lignju i rekao sam im da je puste dok ja ne dođem s kombijem. Kad smo došli zaprepastili smo se, jer takva grdosija nikad nije pronađena u Novigradskom moru. Doduše, bio je tu jednom dolutao i jedan kit, ali gruja ovakve dužine i težine nikad nismo pronašli. Na njemu nema nikakvih ozljeda, a prema izgledu očiju, procjenjujem da je uginuo dan ranije. Zvao sam Instutut za oceanografiju u Splitu, ali tamo se niko ne javlja. Stvarno bih volio da prije nego što ga bacimo na brudet iz Instituta utvrde što mu se dogodilo i jesu li tačne priče ljudi da je riba stradala zbog velikog potresa koji se dogodio u Italiji” - kazao je Ivan Nekić.

Veliki primjerci ugora gruja do tri metra teško se mogu uloviti, jer žive na velikim dubinama i dalje od obale, kažu ribari na zadarskom području.

1 коментар:

Luis Portugal је рекао...

Hello
It has a nice blog.
Sorry not write more, but my English is bad writing.
A hug from my country, Portugal