понедељак, 4. мај 2009.

Nove barske novine


NOVE”, ALI STVARNO NOVE “BARSKE NOVINE”

Iz štampe je izašao novi, 25-ti broj “Novih barskih novina”. U treću godinu izlaženja, kako je i najavio vlasnik “JO Pressa” Goran Jovanović, lokalni magazin ulazi redizajnirane unutrašnjosti, sa novim logom i formatom.

U ovom broju čitaoci mogu pročitati intervju sa Aleksandrom Saškom Kadić, vodećom crnogorskom manekenkom osamdesetih, potom glumicom u New Yorku, prvi nakon 20 godina “medijske šutnje” na ovim prostorima. Tu su i razgovori sa likovnjakom-glumcem Nikolom Đukanovićem, te urednikom fanzina “Ars Poetica” Senadom Karađuzovićem, odbojkašem Milošem Ćulafićem i kapitenkom “Sirena” Tamarom Kovačević. Od aktuelnosti, tu su mini-eseji o gradnji nuklearke, ne-zemljotresnoj gradnji u Baru, kao i izvještaji sa nedavno održanihh pozorišnih festivala, te boravku NATO fregate u našem gradu, uz zanimljiv članak o izvještavanju “New York Timesa” o Baru u prvoj polovini XX vijeka.

Broj donosi i redovne mjesečne članke arheologa Mladena Zagarčanina, košarkaškog trenera Peđe Milovića, kao i misteriozne “Solaris”.

2 коментара:

Unknown је рекао...

Pa bas da vidimo kako ce to da izgleda, valjda bi trebalo da budu bolje od proslih...

Nemanja је рекао...

ajde sa srecom vala da se i ove barske novine vise promijene.Nemam nista protiv starih, mada siguran sam da je svaka promjena dobro dosla...