понедељак, 16. март 2009.

Antivari musica


Barski ženski hor “Antivari Musica” prije nekoliko dana se vratio sa turneje po Rusiji, gdje je održao cjelovečernje koncerte u Petrizalodcku u Kareliji, na sjeveru Rusije, te u horskoj sali Muzičke škole 33 u centru Sankt Peterburga. Koncerti pod nazivom “Balkanski zvuci” obuhvatili su djela iz raznih epoha, sa težištem na stvaralaštvu crnogorskih autora.
“Slobodno mogu reći da smo oduševili publiku, Rusi su prvi put čuli horsku muziku sa balkanskim zvucima, a veliko iznenađenje bile su im koreografije našeg hora koji je šetao po sceni, što kod njih nije uobičajeno” - kazao je Miro Kruščić, dirigent hora.

Do gostovanja u Rusiji došlo je na poziv Ministarstva kulture Rusije i Aleksandra Lukina, a put su podržali Vlada i Ministarstvo kulture, Opština Bar i lokalni privrednici. “Antivari Musica” postoji od 2006. godine i ima 25 članica. Na repertoaru su a capella pjevanje, opusi Bora Tamindžića, Stevana Mokranjca i Proševa, te narodne pjesme sa Balkana. Prije Rusije, barski ženski hor je nastupao u Njemačkoj, te po dva puta u Zagrebu i Mostaru na međunarodnim festivalima.

3 коментара:

Sanja Tomašević је рекао...

Red je stvarno da i mi imamo nesto kvalitetno da prikazujemo...Toliko je neiskoriscenog potencijala...BAS STETA...NADAMO SE DA CE SE NESTO PREDUZETI PO TOM PITANJU...

Анониман је рекао...

pa naravno imamo mi te talentovane muzicare, a kako i ne bi pored dobre muzicke skole i naravno profesora u njoj...

Unknown је рекао...

ANTIVARI POCELI SU BAS SA FINIM AKTIVNOSTIMA...SVAKA CAST...