среда, 11. март 2009.

KONKURS ZA JEZERSKU KOMISIJU



Ministarstvo turizma i zaštite životne sredine raspisalo je juče konkurs za izbor predstavnika NVO sektora u Komisiji za Skadarsko jezero. Kako je saopšteno iz ministarstva, NVO čiji predstavnici mogu biti članovi Komisije moraju biti registrovane najmanje godinu dana i baviti se problemima zaštite životne sredine.
”Pored toga, NVO mora imati realizovane projekte ili je bar učestvovala u kampanji zaštite životne sredine u toku prošle godine, a njeni čelnici ne smiju biti članovi upravljačkih organa političkih partija. Kandidati moraju biti crnogorski državljani, imati iskustvo u relizaciji projekata koji se odnose na oblast zaštite životne sredine, i ne smiju biti nosioci funkcije koju imenuje Vlada, članovi političke partije ili zaposleni u Ministarstvu zaštite životne sredine. Kandidat mora imati visoku stručnu spremu i poznavati engleski jezik”, navodi se u saopštenju Ministarstva i dodaju da se svi navedeni kriterijumi moraju dokumentovati.

Konkurs će biti otvoren do 25. marta. Komisija za Skadarsko jezero se formira u okviru projekta „Integralno upravljanje ekosistemom Skadarskog jezera", koji implementira Svjetska banka, kroz donaciju Globalnog Fonda za životnu sredinu (GEF). Zadužena je za prekograničnu saradnju Crne Gore i Albanije u ovoj oblasti.

Нема коментара: