четвртак, 12. март 2009.

KARAMBEU I CALASAN U POSJETI PAVICEVICU




Žarko Pavićević danas se sastao sa nekadašnjim fudbalskim reprezentativcem Francuske Christianom Karembeuom i fudbalskim menadžerom Milanom Ćalasanom, Baraninom koji živi i radi u Francuskoj. Povod za posjetu ova dva poznata sportska radnika je bila mogućnost ulaganja na području barske opštine.

Kako su istakli, Ćalasan i Karembe vjeruju da Bar ima izuzetnog potencijala za razvoj turizma, pa ih je interesovalo da u direktnom kontaktu sa predsjednikom Opštine dobiju informacije o potencijalnim lokacijama za izgradnju turističkih kompleksa. Oni su, takođe, izrazili želju da učestvuju u vlasničkoj strukturi FK “Mornar” iz Bara.

Pavićević je istakao zadovoljstvo što su dva poznata fudbalska menadžera zainteresovana da grade turistički kompleks u Baru, jer bi to sigurno doprinijelo razvoju i afirmaciji grada. On ih je upoznao sa lokacijama koje su po novom GUP-u predviđene za turističku namjenu, a takođe im je predočio planove Opštine u vezi FK “Mornar”.

Milan Ćalasan, nekadašnji igrač “Olimpije” iz Ljubljane, zagrebačkog “Dinama” i “Crvene zvezde” sada je poznat kao istaknuti fudbalski menadžer i biznismen. Christian Karembeu, francuski državljanin iz Nove Kaledonije, sa reprezentacijom svoje zemlje je osvojio Evropsko i Svjetsko prvenstvo, kao i Kup Konfederacija, i dvije titule Kupa šampiona sa FK “Real Madrid”. Sada je angažovan kao ambasador turizma Nove Kaledonije i ambasador FIFA za područje Okeanije. “Nisam prvi put u Crnoj Gori, bio sam već ranije - kako privatno u posjeti mom prijatelju Milanu Ćalasanu, tako i poslovno. I ovoga puta ću odgledati neke fudbalske mečeve, pa mi možda zapadne za oko neki vaš fudbaler. Imate prekrasnu zemlju i veliki potencijal za razvoj fudbala. Uz dobru fudbalsku akademiju, mislim da bi vaš nacionalni tim za par godina mogao da postigne zapažene rezultate” – rekao je Karembeu tokom razgovora u barskoj Opštini.

2 коментара:

Анониман је рекао...

tO BRATE STO VISE OVALKVIH POSJETA, MOZDA I OVAJ NAS MORNAR MALO DOBIJE REJTINGA...MADA TESKO, ALI AJDE DA PREDPOSTAVIMO

Анониман је рекао...

fUDBAL, MOJ FAX, E SA OVIM SAM ODUSEVLJEN TEK...